Zodiacul Egiptean:)

Thoth

1 aprilie – 19 aprilie
8 noiembrie – 17 noiembrie

Este compatibil cu:
Bastet (14 – 18 iulie; 23 – 27 septembrie; 3 – 17 octombrie)
Isis (11 – 31 martie; 18 -29 octombrie; 19 – 31 decembrie)

Culori norocoase: rosu (barbati) si alb (femei)

Thoth

Thoth se remarca in fata tuturor celorlalti zei ai Egiptului antic prin capacitatea sa de comunicare, pe care o imparte cu toate fiintele de pe malurile Nilului. Conform lui Thoth, Marea Piramida si toate locurile sacre in Egipt au fost construite urmand geometria corpului uman. Asa cum exista spirale de lumina neagra si de lumina alba care vin din corpul uman, la fel si Marea Piramida emana astfel de spirale. Una dintre aceste spirale folosita pentru a trece dincolo sarcofagul se gaseste in Camera Regilor. La origine, Thoth a fost zeul creatiei, dar mai tarziu a devenit zeul care a civilizat oamenii, invatandu-i legile civile si religioase, scrisul, medicina, muzica si a fost ocrotitorul vrajitorilor. Si-a asumat multe roluri ca Seshat, versiunea feminina a lui Thoth, devenind o fiinta duala. Se crede ca Thoth a inventat astronomia, astrologia, ingineria, botanica, geometria, geodezia.

Preotii lui Thoth pretind ca acesta a fost Demiurgul care a creat totul din sunet. Luciditatea data de Thoth alunga indolenta, viclenia si mandria nestapanita.

Persoanele nascute sub semnul de Thoth sunt entuziaste si intreprinzatoare, dar detesta mediocritatea si meschinãria. Sunt curajosi si isi asuma riscuri, angajandu-se in actiuni care le vor permite in final sa se autodepaseasca. Este inimaginabil pentru ei sã nu se nu tinã de cuvant sau sa-i insele pe ceilalti. Isi asuma rolul de sfatuitor din umbra, neincercand sa se impuna in fata celorlalti.

Sursa : http://www.dsclex.ro
LInk

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s